Legume in ulei

Printeaza

Legume in ulei din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, usturoi, ulei, lamaie, cimbru, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 3 dovlecei
  • 5 ardei
  • 3 cepe
  •  5-6 căţei de usturoi
  • 1/2 l ulei
  • 4 lămâi
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele şi dovleceii se taie rondele mari, se sărează, se lasă la scurs o oră. Se clătesc cu apă rece, se şterg cu un prosop.

prepară un sos dirî coaja rasă de la o lămâie, zeama de la cele 4 lămâi, care se amestecă cu o lingură de sare.

Vinetele, dovleceii, ceapa şi usturoiul întregi se ung cu ulei şi se frig pe grătar 5 minute. Apoi se amestecă cu sucul de lămâie şi se lasă la marinat fimp de o oră. Se presară-cimbrul şi se aranjează în borcane.

Uleiul rămas se amestecă cu sucul rămas de la marinat şi se încălzesc. Se toarnă cald în borcane până acoperă legumele.

Se în­chid borcanele.

 

Pofta buna!

 

 

 

Rețetă Carpaccio de Vinete – Cum să prepari o delicatesă la tine acasă

Cum să prepari o delicatesă la tine acasă din: vinete, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, usturoi, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri ulei de măsline extra virgin Sucul de la 1 lămâie 2 căței de usturoi, zdrobiți Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust […]

Pătrunjelul: Istorie, beneficii, contraindicatii si retete

Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este originar din regiunea mediteraneană și a fost cultivat pentru prima dată înainte de țările noastre. Istoria pătrunjelului: Este menționat în scrieri antice, inclusiv în cele grecești și romane. Grecii antici îl considerau un simbol al bucuriei și al sărbătorilor și îl foloseau în coroanele lor […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.