Cum să prepari o delicatesă la tine acasă din: vinete, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, usturoi, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri ulei de măsline extra virgin Sucul de la 1 lămâie 2 căței de usturoi, zdrobiți Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust […]
Legume in ulei
PrinteazaLegume in ulei din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, usturoi, ulei, lamaie, cimbru, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 3 dovlecei
- 5 ardei
- 3 cepe
- 5-6 căţei de usturoi
- 1/2 l ulei
- 4 lămâi
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele şi dovleceii se taie rondele mari, se sărează, se lasă la scurs o oră. Se clătesc cu apă rece, se şterg cu un prosop.
prepară un sos dirî coaja rasă de la o lămâie, zeama de la cele 4 lămâi, care se amestecă cu o lingură de sare.
Vinetele, dovleceii, ceapa şi usturoiul întregi se ung cu ulei şi se frig pe grătar 5 minute. Apoi se amestecă cu sucul de lămâie şi se lasă la marinat fimp de o oră. Se presară-cimbrul şi se aranjează în borcane.
Uleiul rămas se amestecă cu sucul rămas de la marinat şi se încălzesc. Se toarnă cald în borcane până acoperă legumele.
Se închid borcanele.
Pofta buna!
Pătrunjelul: Istorie, beneficii, contraindicatii si retete
Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este originar din regiunea mediteraneană și a fost cultivat pentru prima dată înainte de țările noastre. Istoria pătrunjelului: Este menționat în scrieri antice, inclusiv în cele grecești și romane. Grecii antici îl considerau un simbol al bucuriei și al sărbătorilor și îl foloseau în coroanele lor […]