Legume umplute cu carne
PrinteazaLegume umplute cu carne din: ardei grasi, dovlecei, vanata, carne tocata de vita, ceapa, ulei, usturoi, rosii, orez, patrunjel, sare, piper.
- 5 ardei grasi
- 6 dovlecei
- 1 vanata
- 500 g carne de vita tocata
- 1 ceapa mare
- 100 ml ulei
- 2 catei de usturoi
- 5 rosii
- 5 linguri cu orez
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie capac ardeilor şi curăţă-i de seminţe. Toacă mărunt un ardei. Taie dovleceii în două, scobeşte-i şi păstrează miezul. Taie vânătă în cubuleţe, adauga un praf de sare şi pune-o la scurs.
Opăreşte roşiile, curăţă-le de pieliţă şi cotor, apoi toacă-le mărunt. Taie cea şi căleşte-o în puţin ulei încins.
Adaugă carnea tocată şi rumeneşte-o. Pune roşiile tocate, sare şi piper, căţi de usturoi feliaţi, ardeiul tocat, pulpa de dovlecei şi vânătă cubuleţe. Ţine | foc până ce se înmoaie legumele. Stinge focul şi presară pătrunjelul.
Umple ardeii şi dovlecii cu acest amestec şi aşază-i într-o tavă unsă cu ulei rămas. Toarnă puţină apă şi dă la cuptor pentru o jumătate de oră.
Legume umplute cu carne
Pofta buna!