Legume umplute cu cod
PrinteazaO reteta de legume umplute cu cod din: file de cod, unt, rosii cherry, usturoi, zahar, marar, sare si piper.
- 500 g file de cod
- 2 linguri unt
- 500 g rosii cherry sau ardei iuti rotunzi
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura zahar
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălati roşiile sau ardeii. Scoateţi o parte din miezul roşiilor şi curăţaţi ardeii de cotoare şi seminţe, apoi presăraţi-i cu puţin zahăr. Curăţati fileul de cod de eventualele oscioare rămase de la filetare şi puneţi-l la fiert în apă cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Fierbeţi-l 10 minute, apoi scurgeţi-l de apă. Treceţi-l prin maşina de tocat. Amestecaţi pasta obţinută cu usturoiul pisat cât se poate de mărunt, untul aflat la temperatura camerei şi mărarul tocat şi apoi pisat într-un mojar cu putină sare şi piper.
Amestecaţi bine pentru omogenizare. Cu acest amestec umpleţi legumele pe care aşezaţi-le pe felii de lămâie şi limetă.
Legume umplute cu cod
Pofta buna!