Legume umplute cu rosii

Printeaza

Legume umplute cu rosii din: ceapa, zucchini, rosii, ulei, usturoi, ardei iute, sare, piper.

Ingrediente:Legume umplute cu rosii

  • 2 zucchini
  • 2 cepe mari

Pentru umplutura:

  • 1 ceapă
  • 3-4 roşii mari
  • ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • piper proaspăt măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă parţial zucchini şi ceapa de coaja. Taie căpăcele, apoi scoate miezul cu o linguriţă.

Pune ulei într-o tigaie şi căleşte ceapa tăiată mărunt până devine aurie. Adaugă usturoiul pisat, ardeiul iute curâţat de seminţe şi tăiat mărunt. Lasă-le 1 minut să se prăjească, apoi pune roşiile tăiate cubuleţe. Potriveşte de sare şi piper.

Taie miezul scos de la zucchini în cubuleţe şi adaugă-l în tigaie. Căleşte-l până este gata.

Umple legumele cu această compoziţie şi aşază-le într-o tavă. Stropeşte-le cu puţin ulei şi adaugă 2 linguri de apă în tavă. Coace-le în cuptor timp de 30 de minute, sau până când coaja s-a înmuiat, dar nu de tot.

Scoate-le şi serveşte-le după cum îţi place.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.