Legume umplute cu rosii
PrinteazaLegume umplute cu rosii din: ceapa, zucchini, rosii, ulei, usturoi, ardei iute, sare, piper.
- 2 zucchini
- 2 cepe mari
Pentru umplutura:
- 1 ceapă
- 3-4 roşii mari
- ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- piper proaspăt măcinat
- sare
Mod de preparare:
Curăţă parţial zucchini şi ceapa de coaja. Taie căpăcele, apoi scoate miezul cu o linguriţă.
Pune ulei într-o tigaie şi căleşte ceapa tăiată mărunt până devine aurie. Adaugă usturoiul pisat, ardeiul iute curâţat de seminţe şi tăiat mărunt. Lasă-le 1 minut să se prăjească, apoi pune roşiile tăiate cubuleţe. Potriveşte de sare şi piper.
Taie miezul scos de la zucchini în cubuleţe şi adaugă-l în tigaie. Căleşte-l până este gata.
Umple legumele cu această compoziţie şi aşază-le într-o tavă. Stropeşte-le cu puţin ulei şi adaugă 2 linguri de apă în tavă. Coace-le în cuptor timp de 30 de minute, sau până când coaja s-a înmuiat, dar nu de tot.
Scoate-le şi serveşte-le după cum îţi place.
Pofta buna!