Legume umplute cu ficat de pui

Printeaza

Legume umplute cu ficat de pui din: ardei gras, rosii, ficat de pui, chifle, ceapa, oua, unt, unt topit, sare, piper, smantana.

Ingrediente: 

  • 6 ardei graşi, de mărime medie (galbeni, roşii, verzi)
  • 6 roşii
  • 250 g ficat de pui
  • 3 chifle
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 50 g unt proaspăt
  • 2 linguri unt topit
  • sare, piper
  • 2 linguri smântână

Mod de preparare:

Alegi roşii netede, frumoase, de mărime mijlocie. Le speli şi le tai un căpăcel pe 3/4, apoi le scobeşti de miez şi le laşi cu gura în jos, să se scurgă. Scoţi cotoarele de la ardei şi le speli. Tai ficatul în felii şi îl prăjeşti uşor în unt.

Treci ficatul prin maaşina de tocat, împreună cu 3 chifle înmuiate bine în lapte şi stoarse.

In untul rămas de la ficat prăjeşti o ceapă tocată mărunt.

Amesteci ceapa cu tocătura, la care mai adaugi gălbenuşurile, untul proaspăt, albuşurile bătute spumă, sare şi piper după gust.

Cu această tocătură umpli roşiile şi ardeii. Apoi le aşezi într-o cratiţă groasă. Peste fiecare roşie şi ardei pui o bucăţică de unt.

Dai cratita la cuptor, la foc bun.

Fierbi miezul scos din roşii, îl treci prin sită şi îl torni peste roşiile şi ardeii din guptor, după ce s-au rumenit puţin.

Decorezi cu pătrunjel şi ţelină fin tocate. Inainte de a servi, adaugi 2-3 linguri cu smântână.

Legume umplute cu ficat de pui

Legume_umplute_cu_ficat_de_pui

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Pare cam complicata reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.