Legume umplute pe pat de varza
PrinteazaLegume umplute pe pat de varza din carne tocata, orez, sare, piper, castravete, dovlecel, ardei gras, rosie, varza si ulei.
Ingrediente:
- 1/2 kg carne tocată la alegere
- 1 ceşcuţă (de cafea) cu orez
- sare
- piper
- 1 castravete
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras
- 1 roşie
- 1/2 capaţână de varză
- ulei
- 2 roşii pentru capac
Mod de preparare:
Legume umplute pe pat de varza: Speli şi cureţi la interior toate legumele. Pregăteşti şi amestecul de carne (poţi adăuga şi ceapă, dacă vrei) şi orez care trebuie fiert înainte în 2 clocote, măcar.
Toci varza fideluţă, o presari cu sare şi o laşi 10 minute. Umpli legumele cu amestecul de carne, pui varză pe fundul vasului în care vei fierbe legumele şi le aşezi în picioare, precum soldaţii. Acoperi legumele cu varză şi rondele de roşii.
Torni apă şi ulei să le cuprindă pe 3/4 şi dai la cuptor. Amestecul de gusturi datorat combinaţiei de legume este delicios.
La masă, poţi aduce cu smântână alături.
Pofta buna!