Leipziger Allerlei
PrinteazaLeipziger Allerlei din: ciuperci, sparangehl, morcovi, conopida, supa de carne, unt, sare, zahar, smantana, mazare, faina, unt de raci, piper alb, nucsoara si cozi de raci.
Ingrediente:
- 30 g ciuperci uscate
- 250 g sparanghel
- 250 g morcovi baby
- o jumătate de conopidă mică
- 500 ml supă de carne
- 50 g unt
- sare
- un vârf de cuţit de zahăr
- 200 g mazăre
- 125 g smântână
- o lingură de făină
- 30 g unt de raci (cozi de raci pasaţi, amestecaţi cu unt, ţelină, pătrunjel şi arpagic)
- piper alb
- nucşoară
- 300 g cozi de raci fierte
Mod de preparare:
Ciupercile se înmoaie în 200 ml apă timp de o oră, apoi se scurg şi se păstrează lichidul. Se curăţă şi se spală sparanghelul, morcovii şi conopida. Sparanghelul şi morcovii se taie în bucăţi de 5 centimetri. Conopida se rupe bucheţele.
Se pune supa la fiert împreună cu o lingură de unt, sare şi un vârf de cuţit de zahăr. Se adaugă morcovii şi se lasă să fiarbă încă 5 minute, apoi se pun conopida şi sparanghelul şi se mai lasă 8 minute. Se adaugă mazărea şi ciupercile şi se ţin pe foc 10 minute.
Se scurg legumele, păstrându-se zeama. Făina se amestecă bine cu untul rămas şi se căleşte pe foc până devin aurii, apoi se toarnă supa şi zeama de la ciuperci. Se adaugă smântână şi untul de raci. Se fierbe sosul până când scade.
Se adaugă legumele şi cozile de raci şi se încălzeşte fără a aduce la fierbere. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară rasă.
Leipziger Allerlei
Pofta buna!