Leipziger Lerchen
PrinteazaO reteta delicioasa de Leipziger Lerchen din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, brandy, unt, galbenus, migdale, esenta de migdale, faina, amidon si albusuri.
pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt mai moale
- 85 g zahăr pudră
- un ou
- un vârf de cuţit de sare
- o lingură de brandy (coniac)
pentru umplutură:
- 125 g unt
- un gălbenuş
- 170 g zahăr pudră
- 100 g migdale măcinate
- două linguriţe de esenţă de migdale
- 75 g făină
- o lingură de amidon
- 3 albuşuri
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune făina şi se face o gaură în mijloc, unde se aşază bucăţelele de unt, zahărul pudră, oul, sarea şi coniacul. Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat mai moale. Se formează o bilă şi se lasă în frigider timp de 30 de minute. într-un vas se amestecă untul, gălbenuşul şi zahărul pudră până când compoziţia se albeşte.
Treptat se pun migdalele, esenţa de migdale, făina şi amidonul. Se bat albuşurile spumă şi se încoporează în compoziţie. Aluatul se întinde pe o suprafaţă pudrată cu făină şi se face o foaie groasă de aproximativ un centimetru.
Formele pentru brioşe se ung cu unt, se aşază în rânduri, iar peste ele se pune foaia de aluat. Se împinge foaia de aluat astfel încât să cuprindă în întregime pereţii formei.
Se toarnă compoziţia de migdale până sus. Aluatul rămas se taie în fâşii şi se foloseşte pentru a realiza o cruce. Se ung cu ou bătut şi se lasă în cuptorul încins la 180° C timp de aproximativ 35 de minute.
Leipziger Lerchen
Pofta buna!