Leipziger Lerchen

Printeaza

Leipziger Lerchen din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, brandy, unt, galbenus, migdale, esenta de migdale, faina, amidon si albusuri.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt mai moale
  • 85 g zahăr pudră
  • un ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • o lingură de brandy (coniac)

umplutură:

  • 125 g unt
  • un gălbenuş
  • 170 g zahăr pudră
  • 100 g migdale măcinate
  • două linguriţe de esenţă de migdale
  • 75 g făină
  • o lingură de ami­don
  • 3 albuşuri

Mod de preparare:

Intr-un vas se pune făina şi se face o gaură în mijloc, unde se aşa­ză bucăţelele de unt, zahărul pudră, oul, sarea şi coniacul.

amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat mai moale. Se formează o bilă şi se lasă în frigider timp de 30 de minu­te.

într-un vas se amestecă untul, găl­benuşul şi zahărul pudră până când compoziţia se albeşte.

Treptat se pun migdalele, esenţa de migdale, făina şi amidonul. Se bat albuşurile spumă şi se încoporează în compoziţie.

Aluatul se întinde pe o suprafaţă pudrată cu făină şi se face o foaie groasă de aproximativ un centimetru.

Formele pentru brioşe se ung cu unt, se aşază în rânduri, iar peste ele se pune foaia de aluat.

împinge foaia de aluat astfel încât să cuprindă în întregime pereţii formei.

Se toarnă compoziţia de migdale până sus. Aluatul rămas se ta­ie în fâşii şi se foloseşte pentru a rea­liza o cruce.

ung cu ou bătut şi se lasă în cuptorul încins la 180° C timp de aproximativ 35 de minute.

Leipziger Lerchen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.