Levantica

Printeaza

Levantica. Levănţica era una dintre plantele esenţiale din grădinile cu plante medicinale ale călugărilor de demult. Aroma sa dulceagă e inconfundabilă, şi se spune că are efecte antidepresive şi de înveselire.

Parfumul său durează mult şi e foarte popular în industria de profil.

Levănţica are proprietăţi calmante şi sedative şi e folosită la tratamentul problemelor digestive, în anxietate, insomnie, dureri de cap datorate hipertensiunii şi migrene. Ea conţine unul dintre cele mai răspândite uleiuri esenţiale pentru relaxare.

Florile se usucă de obicei cu puţin timp înainte să înflorească, apoi sunt măcinate şi folosite drept condiment. Florile proaspete se pot zaharisi şi utiliza la garnisirea felurilor de mâncare.

Condimentaţi conservele cu levănţică sau adăugaţi-o în aluatul de prăjituri sau biscuiţi. Ingheţata şi şerbetul dobândesc un gust floral delicios dacă sunt condimentate cu levănţica.

Aceasta merge de minune cu mielul – puneţi câteva crenguţe de levănţica şi rozmarin pe o pulpă de miel, pentru a obţine o aromă plăcută, lemnoasă, florală.

Adăugaţi mugurii uscaţi în sarea grunjoasă, împreună cu rozmarin uscat, piper negru măcinat şi puţin zahăr, pentru a condimenta camea înainte de a o pune pe grătar.

Uscaţi bobocii, lăsându-i la soare în tăviţe descoperite sau atâmându-i în bucheţele. Adăugaţi câteva tulpini în oţet, pentru a îndulci sosul.

 

 

Levantica

 

 

Levantica

 

 

 

 

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Gem de caise cu levantica

Gem de caise cu levantica

Gem de caise cu levantica din: caise, zahar, flori de levantica, lamai. Ingrediente: 3 kg caise 2 kg zahăr 2 mâini flori de levănţică uscate sucul de la 4 lămâi   Mod de preparare: Se spală caisele, se curăţă şi se golesc de sâmburi. Se pun în cratiţă cu zahăr şi suc de lămâie, Levănţica […]

Jeleu de visine cu rom

Jeleu de levantica

Jeleu de levantica din: petale de flori, apa zahar, acid citric. Ingrediente: 500 ml petale de flori 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 2:1 10 g acid citric   Mod de preparare: Petalele se pun în apă cu 1-2 zile înainte de a se începe pregătirea jeleului. Puteţi şi să încălziţi apa pe foc […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.