Lichior cu oua
PrinteazaLichior cu oua din: galbenus, zahar, esenta de vanilie, votca, smantana.
- 6 galbenuşuri
- 500 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie
- 2 lingurite esenţă de vanilie
- 500 ml votcă
- 500 ml smântână dulce pentru frişcă
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu şase linguri de zahăr pudră, până devin o cremă spumoasă.
In alt vas, amesteci pe foc smântâna dulce pentru frişca cu restul de zahăr pudră, o aduci la punctul de fierbere, apoi o iei deoparte şi o adaugi treptat la galbenuşurile frecate spumă, amestecând mereu.
Adaugi esenţa de vanilie şi continui cu votca, adăugată treptat, în timp ce amesteci permanent.
Torni compoziţia în sticle, le închizi ermetic şi le laşi la loc răcoros câteva zile, să se aromatizeze.