Lichior de cacao
PrinteazaLichior de cacao din: alcool, apa, smantana, zahar, cacao, cappuccino.
- 500 ml alcool
- 1 l apă
- 250 g smântână dulce
- 1 kg zahăr
- 4 linguri cacao
- 4 linguri cappuccino
Mod de preparare:
Fierbi apa cu zahărul, până se topeşte zahărul şi rezultă un sirop. Adaugi imediat cacao şi cappuccino, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe.
Dai într-un clocot şi adaugi smântână şi alcoolul (poţi folosi ţuică de corcoduşe făcută în casă). După ce ai pus alcoolul, mai dai amestecul într-un clocot, amestecând continuu.
Laşi la răcit şi îl dai deoparte. Poţi servi lichiorul imediat, dar ideal e să-l laşi în repaus câteva zile.
Lichior de cacao
Pofta buna!