Lichior de capsuni
PrinteazaLichior de capsuni din: capsuni, alcool, zahar, apa, coniac.
- 2 kg capsuni bine coapte
- 2 l alcool de 80 grade
- 1 kg zahar
- 1 1/2 l apa
- 1/2 l coniac
Mod de preparare:
Pui căpşunile într-o strecurătoare şi le treci prin jet de apă rece. După ce s-au scurs bine, pui fructele într-o damigeană, torni peste ele alcoolul, înfiletezi dopul sau astupi ermetic damigeana şi laşi fructele să stea astfel 1-2 luni.
Strecori alcoolul printr-un tifon sau printr-o sită. Prepari un sirop gros, din apă şi zahăr, fierbând apa cu zahărul la foc mediu, până scade la jumătatea volumului. Când s-a răcit, torni siropul în damigeană, adaugi coniacul, amesteci bine şi filtrezi lichidul.
Torni lichiorul în sticle curate, de 500 ml. Le astupi ermetic cu dopuri şi le păstrezi la rece, de preferinţă în pivniţă.
Lichior de capsuni