Lichior de portocale alcoolizat
PrinteazaLichior de portocale alcoolizat din: portocale, alcool, apa, zahar.
- 4 portocale
- 250 ml alcool dublu rafinat
- 1 l apă
- 500 g zahăr
Mod de preparare:
Se pune într-o sticlă coaja rasă de la 4 portocale şi se toarnă peste ea 250 ml alcool dublu rafinat. Se leagă cu celofan şi se ţine 10-12 zile la cald (până la 2 săptămâni). Aceasta este o esenţă.
Se fierbe un sirop din 1 l apă şi 500 g zahăr, până se leagă, se adaugă 1/2 din esenţa strecurată, se lasă să se răcească, apoi se adaugă cealaltă jumătate de esenţă. Se adaugă 500 ml alcool rafinat şi esenţă de zahăr ars.
Se păstrează în sticle, la răcoare şi nu prea multă lumină; se consumă după 1-2 luni.
Savurati!