Lichior de portocale
PrinteazaLichior de portocale
- 1 l alcool de 90°
- 1 l lapte crud
- 1 kg zahăr tos
- 4 portocale
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Într-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zahărul, 4 portocale tăiate bucăţi potrivite, cu coajă şi cu sâmburi, şi o lămâie tăiată bucăţi. Se leagă borcanul şi se pune într-un loc ferit, unde se lasă să stea o lună întreagă.
La fiecare 2-3 zile se amestecă bine conţinutul cu o lingură mare de lemn. După acest timp, se strecoară totul printr-un tifon, storcând bine să iasă toată zeama din portocale.
Lichidul obţinut se filtrează astfel într-o pâlnie obişnuită de metal sau de sticlă se pune o altă pâlnie de hârtie de filtru prin care se toarnă încet în sticle lichidul de mai sus.
Filtrarea se face în cîteva ore, iar lichiorul trebuie să iasă perfect limpede. Cât are încă lichid, pâlnia de hârtie nu trebuie atinsă, deoarece s-ar rupe imediat.
Când s-a depus prea mult rezidui pe ea, se înlocuieşte cu altă hârtie de filtru. Lichiorul astfel obţinut se toarnă în sticle, se astupă şi se păstrează oricât timp.