Lichior delicios de oua
PrinteazaLichior delicios de oua din: oua, zahar, lapte, frisca, whisky.
- 4 gălbenuşuri
- 40 g zahăr
- 450 ml lapte
- 200 g frişcă
- 90 ml whisky
- 4 albuşuri bătute
- 120 g zahăr
Mod de preparare:
Se mixează 4 gălbenuşuri cu 40 g zahăr, până se obţine consistenţă cremoasă. Se amestecă 450 ml lapte cu 200 g frişcă şi se pun la foc până când încep să clocotească. Apoi se iau de pe foc şi se adaugă treptat gălbenuşurile.
Se pune pe baie de aburi vasul câteva minute, amestecând continuu. Se scoate vasul din bain-marie, se toarnă 90 ml whisky şi se omogenizează. Se încorporează 4 albuşuri bătute cu 120 g zahăr.
Băutura se ţine la rece.
Savurati!