Grand Marnier: O Călătorie Aromatică în Inima Lichiorurilor Fine. Grand Marnier este un lichior de origine franceză, cunoscut pentru gustul său distinctiv și rafinat. Grand Marnier a reprezentat un avans semnificativ în arta distilării, combinând tehnicile tradiționale de producere a coniacului cu inovații în extragerea aromelor naturale. Acest lichior este o combinație de esențe de […]
Lichior cu flori de salcam
PrinteazaLichior cu flori de salcam din: alcool, lapte, zahar, floare de salcam, lamaie.
Ingrediente:
- 1 l alcool dublu rafinat
- 1 l lapte
- 1 kg zahăr
- 500 g floare de salcâm
- 1 lamaie
Mod de preparare Lichior cu flori de salcam:
Intr-un borcan de 5 l, se toarnă 1 l alcool dublu rafinat, 1 l lapte, 1 kg zahăr, 500 g floare de salcâm proaspăt culeasă şi o lămâie tocată. Se pune capacul şi se dă la rece.
Se amestecă regulat, timp de 3-4 zile, cu o lingură de lemn specială.
După o lună se strecoară lichiorul printr-o sită deasă, pentru a fi cât mai limpede.
Se toarnă lichiorul în sticle şi se poate păstra doi ani.
Savurati!
Lichior de Rubarbă Tradițional
Lichior de Rubarbă Tradițional din: rubarba, zahar, vodca, coaja de lamaie, vanilie. Lichiorul de rubarbă este o băutură rafinată, cu rădăcini adânci în tradițiile culinare europene. Fiind apreciat pentru gustul său unic, dulce-acrișor, lichiorul de rubarbă reprezintă o combinație perfectă între simplitate și eleganță. Istoria sa datează de secole, când a fost creat inițial ca […]
Lichior de cafea cu vanilie din: cafea, alcool, vanilie, sirop. Ingrediente: 1 l cafea lichidă (preparată prin fierberea în apă a 250 g de cafea, strecurată prin sită de două ori) 1 l alcool de 90 grade 1 praf de vanilie sirop (preparat dintr-un kg de zahăr şi 250 ml apă) Mod de preparare: […]