Lichior de gutui

Printeaza

Lichior de gutui din: gutui, apa, alcool, zahar, scortisoara.

Ingrediente:

  • 1 kg gutui
  • 1 1/2 l apa
  • 500 ml alcool
  • 1/2 kg zahar
  • 2 batoane de scortisoara

 

Mod de preparare:

Speli bine gutuile, frecându-le la suprafaţă, ca să îndepărtezi puful. Tai gutuile în felii, cu tot cu coajă şi sâmburi.

Le pui într-o crăticioară şi le acoperi cu apă. Le fierbi până se înmoaie bine şi pot fi uşor pătrun-se cu furculiţa.

După ce gutuile au fiert, scurgi siropul rezultat printr-un tifon, adaugi zahărul, batoanele de scorţişoară şi alcoolul şi mai dai într-un clocot.

Când se răceşte lichiorul, îl strecori din nou, îl pui în sticle de 1 litru şi îl laşi la macerat pentru câteva zile.

Il poţi consuma şi imediat, însă e mult mai bun şi mai aromat după ce se macerează.

Serveşti lichiorul în pahare glazurate cu zahăr.

 

Lichior de gutui

Lichior_de_gutui

 

Savurati!

 

 

 

Musli cu gutui

Musli cu gutui din: fulgi de ovaz, fulgi de secara, seminte de floarea soarelui, seminte de chia, nuci, gutuie, iaurt grecesc, lapte. Această rețetă este o variantă sănătoasă și delicioasă de muesli, perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare sănătoasă între mese. Gutuia adaugă o aromă dulce și o textură crocantă, iar semințele și […]

 

Ceai de Gutui

Ceai de Gutui din: gutui, apa, miere, scortisoara. Ceaiul de gutui este o băutură tradițională în multe culturi, inclusiv în România. Gutuile au fost folosite de secole pentru proprietățile lor medicinale, iar ceaiul lor oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate.   Ingrediente: 2 gutui medii, bine coapte 1 litru de apă 1-2 linguri […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am baut niciodata lichior de gutui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.