Lichior de oua cu rom
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de lichior de oua cu rom din: lapte, cuisoare, esenta de vanilie, scortisoara, galbenusuri, zahar, rom alb si nucsoara.
- 4 căni lapte
- 5 cuişoare
- 2-1/2 linguriţe esenţă de vanilie
- 1 linguriţă scorţişoar
- 12 gălbenuşuri
- 1-1/2 cană zahăr
- 2-1/2 căni rom alb (Havana)
- 1/2 linguriţă nucşoară
Mod de preparare:
Amestecaţi laptele, cuşoarele, o jumătate linguriţă esenţă de vanilie, scorţişoara şi fierbeţi amestecul 1 minut. în alt vas amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul până obţineţi o compoziţie cremoasă, albicioasă.
Turnaţi peste acestamestec laptele, după ce s-a răcit puţin. Omogenizaţi compoziţia şi puneţi-o pe foc (cel mai bine este la bain-marie), amestecând încontinuu. Compoziţia nu trebuie să fiarbă, ci trebuie menţinută la punctul de fierbere până în momentul în care începe să se îngroaşe.
Scoateţi apoi cuişoarele şi lăsaţi compoziţia la răcit timp de 1 oră. Adăugaţi apoi romul, 2 linguriţe vanilie şi nucşoara. Omogenizaţi şi puneţi lichiorul la frigider până a doua zi.