Lichior de salcam

Printeaza

Lichior de salcam: Într-un borcan de 5 l, se toarnă 1 lalcool dublu rafinat, 1 l lapte, 1 kg zahăr, 500 g floare de salcâm proaspăt culeasă și o lămâie tocată.

Se pune capacul și se dă la rece.

Se amestecă regulat, timp de 3-4 zile, cu o lingură de lemn specială.

După o lună se strecoară lichiorul printr-o sită deasă, pentru a fi cât mai limpede.

Se toarnă lichiorul în sticle și se poate păstra doi ani.

Lichior de salcam

retete

 

Savurati!

 

 

 

 

 

 

poate iti place si:

Lichior de cafea cu vanilie

Lichior de cafea cu vanilie din: cafea, alcool, vanilie, sirop. Ingrediente: 1 l cafea lichidă (preparată prin fierberea în apă a 250 g de cafea, strecurată prin sită de două ori) 1 l alcool de 90 grade 1 praf de vanilie sirop (preparat dintr-un kg de zahăr şi 250 ml apă)   Mod de preparare: […]

 

Lichior de portocale alcoolizat

Lichior de portocale alcoolizat din: portocale, alcool, apa, zahar. Ingrediente: 4 portocale 250 ml alcool dublu rafinat 1 l apă 500 g zahăr       Mod de preparare: Se pune într-o sticlă coaja rasă de la 4 portocale şi se toarnă peste ea 250 ml alcool dublu rafinat. Se leagă cu celofan şi se […]

 

Lichior delicios de oua

Lichior delicios de oua din: oua, zahar, lapte, frisca, whisky. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 40 g zahăr 450 ml lapte 200 g frişcă 90 ml whisky 4 albuşuri bătute 120 g zahăr   Mod de preparare: Se mixează 4 gălbenuşuri cu 40 g zahăr, până se obţine consistenţă cremoasă. Se amestecă 450 ml lapte cu 200 […]

 

Lichior de anason

Lichior de anason din: zahar, apa, anason, alcool. Ingrediente: 200 g zahăr 40 g anason 1 l apă 1 l alcool       Mod de preparare: Anasonul se alege, se spală, se scurge bine de apă şi se pune la uscat. Se pune zahărul într-o cratiţă şi se amestecă la foc domol, până începe […]

 

Lichior de vanilie

Lichior de vanilie din: alcool, vanilie, sofran, scortisoara, nucsoara, zahar. Ingrediente: 100 ml alcool de 80° 2 păstăi vanilie 500 g stigmate de şofran 2 g scorţişoară 1 g nucşoară 100 g zahar   Mod de preparare: Se lasă la macerat timp de 20 de zile 100 ml alcool de 80°, 2 păstăi vanilie, 500 […]

 

 

 

Savurati!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.