Lichiu cu branza sarata
PrinteazaLichiu cu branza sarata din: faina, drojdie de bere, unt, oua, branza sarata, lapte, sare, malai.
- 1/2 kg făină
- drojdie de bere (cât o nucă mică)
- 2 linguri cu unt (sau untură proaspătă)
- 2 ouă
- 200 g brânză sărată
- 1 cană cu lapte dulce
- sare
- mălai
Mod de preparare:
Lichiul este o pizza pregătită din aluat de pâine, care se lucrează după metoda aluatului franzuţesc
Cerneţi faina în castron adânc, adăugaţi drojdia de bere înmuiată cu lapte cald, un praf de sare şi frământaţi un aluat tăricel cu laptele încălzit. Când aluatul se desprinde de pe mână, îl lăsaţi în frigider 2 ore sau în congelator 1 oră.
Frământaţi aluatul din nou, întindeţi foaie groasă, presăraţi bucăţele de unt (numai 1/2 din cantitate), împăturiţi aluatul şi-l lăsaţi la rece (acelaşi interval de timp). Intindeţi iar foaie groasă, presăraţi cu unt sau untură proaspătă, lăsaţi iar la rece. Aluatul se face cu 5-6 ore înainte de a fi folosit.
Faceţi un amestec de brânză sărată şi ouă. întindeţi aluatul pe planşeul înfainat, treceţi-1 în tavă neunsă, acoperiţi-1 cu amestecul de brânză sărată şi ouă, puneţi tava în cuptorul cald pentru 1/2 oră.
Lichiul este gata când amestecul de brânză şi ou s-a rumenit bine.
Serviţi cald, tăiat felii mari, cu vin dulce.
Pofta buna!