Limba afumata in aspic cu legume si branza

Printeaza

Limba afumata in aspic cu legume si branza din: limbă afumată de porc, gelatină, oţet, sare, bulion, legume congelate, boabe de piper, foi de dafin, cremă de brân­ză, legume proaspete.

 

Ingrediente:

  • 1 limbă afumată de porc
  •  40 g gelatină
  •  70 ml oţet
  •  1 vârf de linguriţă de sare
  •  3 linguri bulion
  •  400 g legume congelate
  •  1 linguriţă boabe de piper
  •  3 foi de dafin
  •  100 g cremă de brân­ză
  •  legume proaspete pentru decor

 

Mod de preparare:

Fierbi limba în apă cu o foaie de dafin. O cureţi de piele şi o tai în cubuleţe.

Pui la fiert 1 litru de apă, iar când clocoteşte adaugi legumele congelate şi le fierbi 10 minute.

Dizolvi bulionul în 500 ml apă, adaugi oţetul, con­dimentele rămase şi le fierbi la foc mic, 5 minute.

Hidratezi gelatina timp de 10 minute, în 200 ml apă rece. lei vasul de pe foc şi adaugi gelatina, ameste­când până se dizolvă.

Umezeşti castronele sau forme de silicon, torni un strat de aspic şi laşi să se întărească la rece.

Clăteşti formele cu apă rece, torni aspicul cât să acopere baza formei şi laşi să se închege.

Pui un strat de legume, le acoperi cu aspic şi introduci din nou vasul în frigider.

După ce s-a înche­gat şi acest strat, aşezi bucăţi de carne şi le aco­peri cu aspic.

Dai la frigider până a doua zi. Inainte de a le servi, cufunzi câteva secunde vasele în apă fierbinte.

Serveşti aspicul cu cremă de brânză şi legume.

 

Limba afumata in aspic cu legume si branza

Limba_afumata_in_aspic_cu_legume_si_branza

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.