Limba afumata in aspic cu legume si branza
PrinteazaLimba afumata in aspic cu legume si branza din: limbă afumată de porc, gelatină, oţet, sare, bulion, legume congelate, boabe de piper, foi de dafin, cremă de brânză, legume proaspete.
Ingrediente:
- 1 limbă afumată de porc
- 40 g gelatină
- 70 ml oţet
- 1 vârf de linguriţă de sare
- 3 linguri bulion
- 400 g legume congelate
- 1 linguriţă boabe de piper
- 3 foi de dafin
- 100 g cremă de brânză
- legume proaspete pentru decor
Mod de preparare:
Fierbi limba în apă cu o foaie de dafin. O cureţi de piele şi o tai în cubuleţe.
Pui la fiert 1 litru de apă, iar când clocoteşte adaugi legumele congelate şi le fierbi 10 minute.
Dizolvi bulionul în 500 ml apă, adaugi oţetul, condimentele rămase şi le fierbi la foc mic, 5 minute.
Hidratezi gelatina timp de 10 minute, în 200 ml apă rece. lei vasul de pe foc şi adaugi gelatina, amestecând până se dizolvă.
Umezeşti castronele sau forme de silicon, torni un strat de aspic şi laşi să se întărească la rece.
Clăteşti formele cu apă rece, torni aspicul cât să acopere baza formei şi laşi să se închege.
Pui un strat de legume, le acoperi cu aspic şi introduci din nou vasul în frigider.
După ce s-a închegat şi acest strat, aşezi bucăţi de carne şi le acoperi cu aspic.
Dai la frigider până a doua zi. Inainte de a le servi, cufunzi câteva secunde vasele în apă fierbinte.
Serveşti aspicul cu cremă de brânză şi legume.
Limba afumata in aspic cu legume si branza
Pofta buna!