Limba cu garnitura de legume
PrinteazaLimba cu garnitura de legume din: limba de vita sau de porc, ardei, ceapa, rosii, ulei, patrunjel, busuioc, mirodenii, sare.
- 1 limbă de vită sau porc
- 2 ardei graşi (roşu şi galben)
- 4 cepe
- 4 roşii
- 2 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel
- 2 fire busuioc verde
- mirodenii pentru carne de porc
- sare
Mod de preparare:
Speli bine limba, o cureţi şi o pui la fiert în apă cu mirodenii pentru carne de porc. După ce a fiert, o cureţi şi o tai în felii groase de 1 cm.
In timp ce fierbe limba, cureţi legumele şi le tai julien. Le căleşti puţin în ulei, iar după 2 minute pui feliile de limbă, sărezi şi condimentezi şi laşi să fiarbă împreună alte 3-4 minute.
Serveşti porţiile presărate cu verdeaţa fin tocată. Serveşti preparatul ca atare sau cu un sos de iaurt şi busuioc ori cu un sos dulce-acrişor.
Limba cu garnitura de legume
Pofta buna!