Limbă cu măsline si ienibahar

Printeaza

Limbă cu măsline si ienibahar

Ingrediente:Limbă cu măsline si ienibahar

  • 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg)
  • zarzavat de supă
  • 200 g măsline
  • 3-4 cepe
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 boabe de ienibahar
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingură oţet
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • sare
  • 1 lămîie
  • pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se fierbe limba cu zarzavatul de supă .Cînd limba este aproape fiartă, se scoate din zeama în care a fiert, se curăţă şi se taie felii de grosimea unui deget.

Ceapa, tăiată foarte mărunt, se prăjeşte în ulei pînă ce se moaie, se adaugă bulionul, oţetul, zahărul, ienibaharul, sarea şi un pahar din zeama în care a fiert limba (această zeamă trebuie degresată).

Se adaugă măslinele bine spălate şi ţinute în apă caldă 2-3 ore, şi feliile de limbă.

Se lasă să fiarbă acoperitpînă cînd este gata.

Se poate servi rece sau caldă, garnisită cu puţin pătrunjel tocat şi cîteva felii de lămîie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.