Limba cu masline
PrinteazaLimba cu masline
- 1 limba
- 250 g masline
- 250 g sos de rosii
- 1/2 pahar vin alb
- 100 g untdelemn
- piper boabe
- sare
- 1 frunza de dafin
- 6 cepe
Mod de preparare:
Speli bine limba, pui in apa intr-o oala si, cand incepe sa clocoteasca, adaugi limba si o lasi la fiert. Cand s-a fiert, o cureti de pielea– groasa si o tai felii.
Intr-o tigaie cu untdelemn pui ceapa taiata feliute subtiri si o calesti pana capata o culoare aurie, adaugi sosul de rosii, condimentele, feliile de limba si lasi sa fiarba acoperit, la foc mic.
Cand limba este aproape gata, adaugi maslinele, vinul si o felie de lamaie si lasi sa fiarba. Sosul nu trebuie sa fie prea scazut, deoarece se ingroasa cand se raceste.
Pofta buna!