Limba cu sos de rosii
PrinteazaLimba cu sos de rosii din: limba de vita, radacina de patrunjel, morcov, ceapa, boabe de piper, ulei, faina, zahar, foaie de dafin, sare, bulion.
- 1 kg limba de vita
- 1 radacina de patrunjel
- 1 morcov
- 2 cepe
- 10 g boabe de piper
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita faina
- 1 lingurita zahar
- 1 foaie de dafin
- sare
- 2 linguri bulion sau 1/2 kg rosii
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Speli limba în mai multe ape, o freci cu puţin mălai, după care o păstrezi în frigider, într-un castron cu apă rece. După 1 oră, pui la fiert limba într-un litru de apă, împreună cu morcovul, pătrunjelul, 1 ceapă şi boabele de piper. După ce limba a fiert bine, o cureţi de pieliţă şi o tai în felii groase de 1 1/2 cm.
Inăbuşi în ulei o ceapă tăiată mărunt sau dată pe râzătoare. Presari făina, amesteci energic şi stingi cu o ceaşcă de zeamă în care a fiert limba.
Pui bulionul sau roşiile date pe râzătoare, sare după gust, zahărul, foaia de dafin şi feliile de limbă. Laşi să dea în câteva clo¬cote şi continui fierberea la foc mic, până când sosul se îngroaşă.
Limba cu sos de rosii
Pofta buna!