Limba cu sos de smantana

Printeaza

Limba cu sos de smantana din: limba de vaca, ceapa, morcov, patrunjel, telina, margarina, lapte, faina, smantana, sare, condimente.

Ingrediente:Limba cu sos de smantana

  • 1 limba de vaca sau 2-3 de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 50 g margarina
  • 150 ml lapte
  • 50 g faina
  • 200 ml smantana
  • sare
  • 2-3 lingurite condimente

 

Mod de preparare:

Limba se curata, se spala in cateva ape si se pune la fiert in apa rece. Se ia spuma pana ce zeama ramane curata. Zarzavatul curatat se pune intreg sa fiarba cu limba.

Cand limba este fiarta se scoate, se curata de pielite si se taie felii. Zarzavatul se lasa in zeama in care a fiert, sa se mentina cald. Margarina se infierbanta intr-o tigaie, se adauga faina, se stinge cu laptele cald.

Se adauga apoi smantana, sarea si 1-2 lingurite de condimente. Se amesteca pana se ingroasa. Se adauga apoi bucatile de limba si se fierb 10 minute. Se rastoarna pe un platou incalzit si se inconjoara totul cu cuburile de legume fierte cu limba.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.