Limba cu sos de smantana
PrinteazaLimba cu sos de smantana din: limba de vaca, ceapa, morcov, patrunjel, telina, margarina, lapte, faina, smantana, sare, condimente.
- 1 limba de vaca sau 2-3 de porc
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 telina
- 50 g margarina
- 150 ml lapte
- 50 g faina
- 200 ml smantana
- sare
- 2-3 lingurite condimente
Mod de preparare:
Limba se curata, se spala in cateva ape si se pune la fiert in apa rece. Se ia spuma pana ce zeama ramane curata. Zarzavatul curatat se pune intreg sa fiarba cu limba.
Cand limba este fiarta se scoate, se curata de pielite si se taie felii. Zarzavatul se lasa in zeama in care a fiert, sa se mentina cald. Margarina se infierbanta intr-o tigaie, se adauga faina, se stinge cu laptele cald.
Se adauga apoi smantana, sarea si 1-2 lingurite de condimente. Se amesteca pana se ingroasa. Se adauga apoi bucatile de limba si se fierb 10 minute. Se rastoarna pe un platou incalzit si se inconjoara totul cu cuburile de legume fierte cu limba.
Pofta buna!