Limba de mare cu lamai verzi
PrinteazaLimba de mare cu lamai verzi din: limba de mare, morcovi, lamai verzi, sos de stridii, ulei, sos de soia, busuioc.
- 600 g file de limbă-de-mare
- 400 g morcovi
- 2 lămâi verzi Kaffir netratate
- 1 lingură sos de stridii
- 2 linguri sos de peşte
- 4 linguri ulei vegetal
- 3 linguri sos de soia
- 1 legătură busuioc thailandez
Mod de preparare:
Se spală limba-de-mare, se scurge bine şi se taie bucăţi de 3 cm. Se spală morcovii, se. curăţă şi se taie în jumătate pe lungime, apoi se taie oblic felii subţiri. Lămâile Kaffir se taie felii subţiri.
Se lasă bucăţile de limbă-de-mare 30 de minute la marinat cu sosul de stridii si cu cel de peşte.
Se încinge ulei în wok, iar bucăţile de morcovi se prăjesc încet. Se adaugă bucăţile de lămâi verzi şi bucăţile de peşte, se amestecă şi se lasă cam 2 minute la prăjit.
Totul se stinge cu sos de soia şi se adaugă busuiocul.
Limba de mare cu lamai verzi
Pofta buna!