Limbă de mare cu sos

Printeaza

Limbă de mare cu sos din: limba de mare, fasole verde, vin, supa de peste, sare, piper, unt, ceapa, tarhon, piper asortat, otet de vin alb, galbenusuri, suc de lamaie.

Ingrediente:Limba_de_mare_cu_sos

  • 6 fileuri de limba de mare
  • 600 g fasole verde
  • 300 ml vin alb
  • 300 ml supa de peste
  • sare
  • piper

sos:

  • 250 g unt
  • 4 cepe
  • 3 linguri tarhon tocat
  • 1/2 lingurita piper asortat pisat
  • 150 ml otet de vin alb
  • 4 galbenusuri
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se prepară sosul bearnez: se topeşte untul la foc moale şi se îndepărtează spuma care se formează. Se aşază într-o crăticioară ceapa tocată, 2 linguri de tarhon tocat şi piper; se adaugă oţet şi se lasă să se înăbuşe la foc mijlociu, până ce volumul se reduce la jumătate.

Se strecoară şi toarnă într-o crăticioară; se înglobează gălbenuşul bătând cu telul. Apoi crăticioara se aşază într-o cratiţă mai mare, cu apă, astfel încât să nu atingă fundul cratiţei.

Se pune dispozitivul bain- marie la foc moale şi se bate sosul până ce începe să se îngroaşe; atunci se ia de pe foc şi se înglobează treptat untul, turnând în fir foarte subţire şi bătând în continuare. In final se condimentează cu sare, suc de lămâie, restul de tarhon şi piper.

Se sărează şi se piperea- ză peştele. Se pune la fiert, la foc moale, cu fasolea, într-un amestec de vin şi apă. Când este pe punctul de a da în clocot, se reduce focul şi se mai lasă pe plită 15 min. Peştele şi fasolea se servesc stropite cu sos.

Limbă de mare cu sos

Limba_de_mare_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.