Limba de mare in cuiburi de paste, cu tarama
PrinteazaO reteta de limba de mare in cuiburi de paste cu tarama din: fileuri de limba de mare, icre de morun afumate, icre roz, tagliatelle fine, tagliatelle fine cu spanac, ulei de masline, smantana, usturoi, lamaie, piper rosu, hasmutachi, sare si piper.
- 12 fileuri de limba de mare
- 200 g icre de morun, afumate
- 1 lingura icre roz, de iepure de mare
- 200 g tagliatelle fine, simple
- 200 g tagliatelle fine, cu spanac
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri smantana groasa
- 250 ml smantana lichida
- 1 catel de usturoi
- 1 lamaie
- 1 lingura piper rosu
- 1 legatura de hasmutachi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregatiti tarama (pasta de icre): stoarceti lamaie, iar apoi curatati si tocati usturoiul. Puneti icrele intr-un bol de mixer, impreuna cu smantana groasa, uleiul, zeama de lamaie si usturoiul. Piperati. Mixati totul cateva secunde, pentru a obtine o pasta onctuoasa. Puneti compozitia deoparte.
Puneti la fiert, intr-o oala cu capac, o cantitate mare de apa cu sare, pentru paste, iar intr-o cratita, o alta cantitate de apa cu sare, pentru limbile de mare. Rulati fileurile de limba de mare si prindeti-le cu cate o scobitoare de lemn.
Puneti cele doua feluri de tagliatele in apa clocotita si fierbeti-le 10 minute. Puneţi limbile de mare în apa ce stă să dea în clocot şi lăsaţi-le 3 min, iar apoi scurgeţi-le. Scoateţi scobitorile şi păstraţi fileurile la cald. Amestecaţi smântână lichidă şi pasta tarama într-o crăticioară, la foc mic.
Păstraţi preparatul la cald, fără să fiarbă. Aşezaţi tagliatellele, scurse şi amestecate, în cuiburi, pe un platou cald. Aşezaţi un file în centrul fiecărui cuib, decoraţi cu icrele de iepure de mare şi cu hasmaţuchi. Turnaţi sosul într o sosieră, presăraţi piperul roşu, zdrobit, şi serviţi imediat.
Limba de mare in cuiburi de paste, cu tarama
Poftă bună!