Limba de porc cu praz si masline
PrinteazaLimba de porc cu praz si masline din: limba de porc, ceapa, ulei, praz, masline, faina, bulion, condimente, verdeata.
- 1 limbă de porc
- 2 cepe
- 1 ceaşcă de ulei
- 4-5 fire de praz
- 6-8 măsline
- 1 lingură de făină
- 3 linguri bulion
- condimente
- verdeaţă
Mod de preparare:
Speli bine limba, apoi o opăreşti şi o cureţi de stratul cornos, după care o tai rondele. Ceapa tăiată julien şi prazul curăţat îl tai bastonaşe de 2-3 cm. Intr-o cratiţă cu ulei pui la înăbuşit ceapa, prazul şi rondelele de limbă. Adaugi şi o ceaşcă de apă. Continui fierberea până carnea este fiartă, pui şi făina dizolvată cu apă, bulionul şi măslinele, iar la sfârşit, sare şi verdeaţă.
Poate fi făcută şi cu carne de porc, dar şi de vită.
Pofta buna!