Limba de vaca in stil arabesc
PrinteazaLimba de vaca in stil arabesc din: limba de vaca, otet, lamaie, portocala, zahar, hei, morcovi, patrunjel, telina, sare, piper, scortisoara, ceapa.
- 1 limbă de vacă
- 4 pahare oţet
- 5 căţei usturoi
- 1 coajă de lămâie
- 1 coajă de portocală
- 1 linguriţă rasă zahăr
- 1 lingură hei măcinat
- 2 morcovi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 telină mică
- sare
- piper şi scorţişoară, după gust
- 1 ceapă mică
- sucul de la 1 lămâie mare
Mod de preparare:
Limba se spală şi se crestează cu un cuţit bine ascuţit în câteva locuri şi se împănează cu căţei de usturoi.
Se pune într-un vas de Jena şi se toarnă deasupra oţet, apoi sare, piper, scorţişoară, hei, ceapa tăiată mărunt, morcovii raşi, ţelina tăiată şuviţe pe lung, zahăr şi cojile de lămâie şi portocală rase.
Se lasă la frigider timp de opt ore, la fiecare oră întorcând bucata de limbă în sos. Se pune vasul la foc mic şi, când este bine fiartă, se curăţă de pieliţe.
Se pune sub o greutate, la presat, timp de câteva ore. Se taie feliuţe şi se aşează pe platoul de servit.
Se servesc reci cu pătrunjel tocat fin presărat deasupra şi stropite din belşug cu suc de lămâie.
Pofta buna!