Limba de vaca in stil arabesc

Printeaza

Limba de vaca in stil arabesc din: limba de vaca, otet, lamaie, portocala, zahar, hei, morcovi, patrunjel, telina, sare, piper, scortisoara, ceapa.

Ingrediente:Limba de vaca in stil arabesc

  • 1 limbă de vacă
  • 4 pahare oţet
  • 5 căţei usturoi
  • 1 coajă de lămâie
  • 1 coajă de portocală
  • 1 linguriţă rasă zahăr
  • 1 lingură hei măcinat
  • 2 morcovi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 telină mică
  • sare
  • piper şi scorţişoară, după gust
  • 1 ceapă mică
  • sucul de la 1 lămâie mare

Mod de preparare:

Limba se spală şi se crestează cu un cuţit bine ascuţit în câteva locuri şi se împănează cu căţei de usturoi.

Se pune într-un vas de Jena şi se toarnă deasupra oţet, apoi sare, piper, scorţişoară, hei, ceapa tăiată mărunt, morcovii raşi, ţelina tăiată şuviţe pe lung, zahăr şi cojile de lămâie şi portocală rase.

Se lasă la frigider timp de opt ore, la fiecare oră întorcând bucata de limbă în sos. Se pune vasul la foc mic şi, când este bine fiartă, se curăţă de pieliţe.

Se pune sub o greutate, la presat, timp de câteva ore. Se taie feliuţe şi se aşează pe platoul de servit.

Se servesc reci cu pătrunjel tocat fin presărat deasupra şi stropite din belşug cu suc de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.