Limba de vita
PrinteazaO reteta de limba de vaca din: limba de vaca, otet, usturoi, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar, hel, morcovi, patrunjel verde, telina, sare, piper, scortisoara si suc de lamaie.
- 1 limbă de vacă
- 4 pahare oţet
- 5 căţei usturoi
- 1 coajă de lămâie
- 1 coajă de portocală
- 1 linguriţă rasă zahăr
- 1 lingură hel măcinat
- 2 morcovi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 ţelină mică
- sare
- piper şi scorţişoară, după gust
- 1 ceapă mică
- sucul de la o lămâie mare
Mod de preparare:
Limba se spală şi se crestează cu un cuţit bine ascuţit în câteva locuri, ce se împănează cu căţei de usturoi. Se pune într-un vas de Jena şi se toarnă deasupra oţet, apoi sare, piper, scorţişoară, hei, ceapa tăiată mărunt, morcovii raşi, ţelina tăiată şuviţe pe lung, zahăr şi cojile de lămâie şi portocală rase.
Se lasă la frigider timp de opt ore, la fiecare oră întorcând bucata de limbă în sos. Se pune vasul la foc mic şi, când este bine fiartă, se curăţă de pieliţe. Se pune sub o greutate să se preseze un pic, timp de câteva ore. Se taie feliuţe şi se aşează pe platoul de servit. Se servesc reci cu pătrunjel tocat fin presărat deasupra şi stropite din belşug cu suc de lămâie.
Poftă bună!