Limba de vita cu sos de smantana
PrinteazaLimba de vita cu sos de smantana din: limba de vita, ceapa, mustar, smantana, faina, pasta de tomate, sare, ulei.
- 3 bucati limba de vita
- 1 ceapa
- 1 lingura mustar
- 6 linguri smantana
- 2 linguri faina
- 1/2 lingura pasta de tomate
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Opareste limbile si curata-le de piele. Pune-le sa fiarba bine in apa cu sare.
Separat, taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga limbile, fierte si taiate in felii subtiri si un praf de sare. Toarna o parte din zeama in care au fiert limbile si lasa sa dea in cateva clocote.
Dizolva faina in apa rece pana capata consistenta unei smantani. Amestecul rezultat toarna-l peste amestecul de ceapa si limba. Cand sosul s-a ingrosat, pune pasta de tomate, mustarul si smantana.
Mai lasa pe foc cateva minute si potriveste de sare.
Pofta buna!