Limba de vita cu sos remoulade

Printeaza

Limba de vita cu sos remoulade din: limba, ceapa, morcov, patrunjel, piper, sare, maioneza, castraveciori murati, mustar, ceapa, marar, otet.

Ingrediente:Limba de vita cu sos remoulade

  • 1 kg limbă de vită
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 10 boabe de piper
  • sare

Pentru sos:

  • 1 pahar maioneză
  • 2-3 castraveciori muraţi, mici
  • piper alb măcinat
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 ceapă
  • 2 linguriţe mărar verde tocat 1 linguriţă oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală limba şi se pune la fiert în apă împreună cu boabele de piper şi zarzavatul, în prealabil curăţat şi spălat. După ce a fiert bine, se curăţă limba de piele, se lasă la răcit şi se taie felii subţiri sau în cuburi.

Se taie castraveciorii în cubuleţe sau se dau pe răzătoarea fină. Se lasă apoi să se scurgă într-o strecurătoare. Se curăţă ceapa şi se toacă fin. Se amestecă maioneza cu ceapa, mărarul, oţetul, muştarul, castraveciorii, sare şi piper.

In sosul remoulade se încorporează cubuleţele de limbă.

Se aşază salata pe un platou, lângă care se pun felii de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.