Limba de vita cu spanac
PrinteazaLimba de vita cu spanac din: limba de vita, slanina, ceapa, morcovi, usturoi, supa de carne, vin, sare, piper, spanac.
- o limbă de vacă
- 150 g slănină
- 2 cepe mari
- 3 morcovi
- 2 căţei usturoi
- 2 pahare supă de carne
- un pahar vin
- sare
- piper
- 1 kg spanac
Mod de preparare:
Se rad morcovii şi se taie felii. Se toacă usturoiul, se curăţă şi se toacă ceapa.
Limba se pune la ffiert în apă clocotită cu sare şi se fierbe 20 de minute, apoi se curăţă de pieliţă şi se taie felii groase de 1 cm. Se taie feliii slănina şi se acoperă fundul unei cratiţe, apoi se pune ceapa în strat gros, urmează feliile de morcov, se presară usturoiul tocat şi deasupra se pun feliile de limbă.
După ce s-au înăbuşit, pe foc mic, cam o jumătate de oră, se toamiă vinul şi se face focul mare; se lasă să fiarbă descoperită, până ce vinul scade la jumătate. Apoi se toarnă două pahare cu zeamă de carne (în care a fiert limba), se pun pătrunjelul tocat, sarea şi piperul şi se mai fierbe puţin.
Spanacul, spiălat, curăţat, fiert, strecurat şi tocat nu prea mărunt, se trage puţin în unt. Limba, tăiată felii, se pune pe mijlocul unei farfurii peste spanac, se garniseşte cu felii de morcov şi se toarna deasupra ei sosul.
Pofta buna!