Limba de vita cu verdeata si legume
PrinteazaLimba de vita cu verdeata si legume din: marar verde, limba de vita, foaie de dafin, ceapa verde, telina, morcov, vin rosu, sare.
- 4 legaturi marar verde
- 400 g limba de vita
- 1 foaie de dafin
- 2 fire de ceapa verde sau 1 ceapa mica
- 1 telina de dimensiuni medii
- 1 morcov
- 1 lamaie
- 100 ml vin rosu
- sare
Mod de preparare:
Speli limba si o oparesti, apoi o speli din nou si o pui la fiert in apa cu foaia de dafin si putina sare. Indepartezi spuma care se formeaza la inceputul fierberii, apoi adaugi legumele, in prealabil curatate, spalate si taiate in jumatati sau sferturi.
Cand carnea s-a inmuiat, o scoti din apa, o cureti de pielita si o tai in felii. Speli mararul. Toci mare 2 legaturi de marar si una mai marunt.
O legatura o pastrezi pentru decor.
Pui din nou la fiert feliile de carne impreuna cu mararul, pentru 5 minute, in supa de carne strecurata, cat sa acopere ingredientele.
La sfarsit, torni vinul, zeama de lamaie si sare dupa gust. Aduci la masa portiile presarate cu mararul verde fin tocat.
Limba de vita cu verdeata si legume
Pofta buna!