Limba de vita in aspic
PrinteazaLimba de vita in aspic din: limba de vita, ceapa, morcov, gelatina, usturoi, sare, piper.
- 1 kg limbă de vită
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 plic gelatină
- 100 ml apă rece
- 4 căţei usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli limba de vită, o pui la fiert în apă cu sare şi înlături spuma care se formează.
După o oră, zeama rezultată o arunci, limba de vită o cureţi de pieliţele albe şi o tai în felii de aproximativ 10 mm. O pui din nou la fiert în apă caldă şi o înţepi cu furculiţa să vezi dacă e gata.
Intre timp, cureţi ceapa şi morcovul, le speli, le tai şi le adaugi în oala cu came. Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai dea un clocot. Când supa e fiartă, iei oala de pe foc, adaugi gelatina dizolvată în 100 ml de apă rece şi usturoiul pisat.
Amesteci bine şi laşi supa să se răcorească, după care o strecori.
Pe un platou, aşezi carnea, torni supa, decorezi după imaginaţie şi dai aspicul la rece până a doua zi.
Pofta buna!