Limbă fiartă
PrinteazaLimbă fiartă
- 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg)
- 2 cepe
- 1 pătrunjel
- 1 morcov
- 1 foaie de dafin
- 4-5 boabe de ienibahar
- sare
- sos de hrean de muştar sau de bulion
Mod de preparare:
Se spală limba în cîteva ape, se rade cu cuţitul şi se îndepărtează gîtlejul, se aşază în cratiţă cu apă rece şi se punela fiert la foc mic.
După ce se ia spuma, se adaugă ceapa, zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin şi sarea. Se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capac, la foc mic, trei ore.
Se scoate din apă, se aşază pe un fund de lemn şi se curăţă cu ajutorul cuţitului, trăgînd pielea de la vîrf spre rădăcina limbii.
Se taie felii, se aşază pe o farfurie de servit şi se toarnă pedeasupra sos de hrean, de muştar, sau de bulion.
Pofta buna!