Limba cu sos de smantana
PrinteazaLimba cu sos de smantana din: limba, smantana, unt, faina, ceapa, marar.
- 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg)
- zarzavat de supă
- 1 pahar smîntînă
- 1 lingură plină cu unt
- 1/2 lingură făină
- 1/2 pahar din zeama în care a fiert limba
- 1/2 ceapă
- mărar tocat
Mod de preparare:
Se fierbe limba şi se taie felii de grosimea unui deget.
Se pune untul într-o cratiţă, se lasă să se înfierbînte şi se prăjeşte în el jumătate de ceapă rasă, se adaugă făina, se stinge cu zeama în care a fiert limba, apoi se pun smîntîna şi feliile de limbă.
Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, se adaugă mărarul tocat, după care trebuie să mai dea un clocot, două. Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!