Limba de mare marinata cu orez
PrinteazaLimba de mare marinata cu orez din: limba de mare, sos marinat, orez, sare, ciuperci, unt, piper, fulgi de migdale, verdeata, sos de peste, smantana, sampanie, zahar, sos de soia, unt.
Ingrediente:
- 200 g limbă de mare
- 1 lingură sos marinat
- 40 g orez cu bobul lung
- sare
- 8 ciuperci champignon
- 3 linguri unt
- piper
- 1 linguriţă fulgi de migdale
- 1/2 linguriţă verdeaţă tocată
- 75 ml sos de peşte (borcan)
- 1 lingură smântână
- 50 ml şampanie
- zahăr
- 1 linguriţă sos de soia
- 1 linguriţă unt topit
Mod de preparare:
Limba de mare marinata cu orez: Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie si lăsati-l în sosul marinat cca. 15 minute.
Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Pregătiţi ciupercile şi tăiaţi-le.
Căliţi-le într-o linguriţă de unt, apoi condimentaţi-le cu sare şi piper.
Prăjiţi fulgii de migdale într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Amestecaţi ciupercile şi fulgii de migdale cu verdeaţa şi încorporaţi-le în orezul pregătit, apoi păstraţi totul cald.
Amestecaţi sosul de peşte, smântână şi şampania. Fierbeţi sosul, apoi condimentaţi-l cu un vârf de cuţit de zahăr şi sos de soia.
Tăiaţi restul de unt cubuleţe. Puneţi untul topit într-o tigaie şi prăjiţi peştele câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Serviţi-l alături de sos şi orez şi ornaţi după cum doriţi.
Poftă bună!