Limba de mare cu migdale

Printeaza

Limba de mare cu migdale din: file de limba de mare, unt, migdale, suc de lamaie, patrunjel.

Ingrediente:

  • 750 g file de limbă-de-mare
  • 50 g unt
  • 25 g migdale feliate
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 1 lingură suc de lămâie
  • pătrunjel tocat după gust
  • felii de lămâie

 

Mod de preparare:

Spălaţi fileurile de peşte şi ştergeţi-le bine cu un şervet.

Puneţi o tigaie mare pe foc mediu şi topiţi în ea 2 linguri de unt.

Prăjiţi fileurile de peşte în unt aproximativ 2 minute pe fiecare parte, astfel încât să se rumenească uşor.

Când sunt gata, scoateţi-le pe un platou şi păstraţi-le la cald.

Repetaţi aceeaşi operaţiune şi cu fileurile rămase. în aceeaşi tigaie, topiţi încă 2 linguri de unt şi puneţi să se prăjească în el migdalele, coaja rasă de lămâie şi sucul de lămâie.

Micşoraţi focul şi căliţi compoziţia timp de 1 minut, amestecând mereu.

Turnaţi sosul obţinut peste peşte, presăraţi deasupra verdeaţă tocată şi serviţi cu felii de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

poate te intereseaza si:

Limba-de-mare cu sos de sofran pe pat de risotto cu leurda

Limbă de mare cu sos

Limbă de mare cu sos din: limba de mare, fasole verde, vin, supa de peste, sare, piper, unt, ceapa, tarhon, piper asortat, otet de vin alb, galbenusuri, suc de lamaie. Ingrediente: 6 fileuri de limba de mare 600 g fasole verde 300 ml vin alb 300 ml supa de peste sare piper sos: 250 g […]

Limbă de mare cu morcovi şi portocale

Limbă de mare cu morcovi şi portocale

O reteta delicioasa de limba de mare cu morcovi si portocale din: file de limba de mare, morcovi, telina, vin alb, portocale, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de limbă-de-mare 80 g morcovi 40 g ţelină 80 ml vin alb 100 ml apă 2 portocale 1 lingură de ulei […]

 

 

Limba de mare la pachet

Limba de mare la pachet

O reteta de limba de mare la pachet din: limba de mare, nuca de cocos, ardei iute, coriandru, usturoi, ghimbir, suc de lamaie, sare, si frunze proaspete de coriandru.   Ingrediente: 2 limbi-de-mare întregi, cam 250 g fiecare pentru marinată: 25 g nucă de cocos, uscată, fără adaos de zahăr 1-2 ardei iuţi verzi, fără […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.