Limbă de mare cu sos din: limba de mare, fasole verde, vin, supa de peste, sare, piper, unt, ceapa, tarhon, piper asortat, otet de vin alb, galbenusuri, suc de lamaie. Ingrediente: 6 fileuri de limba de mare 600 g fasole verde 300 ml vin alb 300 ml supa de peste sare piper sos: 250 g […]
Limba de mare cu migdale
PrinteazaLimba de mare cu migdale din: file de limba de mare, unt, migdale, suc de lamaie, patrunjel.
- 750 g file de limbă-de-mare
- 50 g unt
- 25 g migdale feliate
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 1 lingură suc de lămâie
- pătrunjel tocat după gust
- felii de lămâie
Mod de preparare:
Spălaţi fileurile de peşte şi ştergeţi-le bine cu un şervet.
Puneţi o tigaie mare pe foc mediu şi topiţi în ea 2 linguri de unt.
Prăjiţi fileurile de peşte în unt aproximativ 2 minute pe fiecare parte, astfel încât să se rumenească uşor.
Când sunt gata, scoateţi-le pe un platou şi păstraţi-le la cald.
Repetaţi aceeaşi operaţiune şi cu fileurile rămase. în aceeaşi tigaie, topiţi încă 2 linguri de unt şi puneţi să se prăjească în el migdalele, coaja rasă de lămâie şi sucul de lămâie.
Micşoraţi focul şi căliţi compoziţia timp de 1 minut, amestecând mereu.
Turnaţi sosul obţinut peste peşte, presăraţi deasupra verdeaţă tocată şi serviţi cu felii de lămâie.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Limbă de mare cu morcovi şi portocale
O reteta delicioasa de limba de mare cu morcovi si portocale din: file de limba de mare, morcovi, telina, vin alb, portocale, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de limbă-de-mare 80 g morcovi 40 g ţelină 80 ml vin alb 100 ml apă 2 portocale 1 lingură de ulei […]
Limba de mare la pachet
O reteta de limba de mare la pachet din: limba de mare, nuca de cocos, ardei iute, coriandru, usturoi, ghimbir, suc de lamaie, sare, si frunze proaspete de coriandru. Ingrediente: 2 limbi-de-mare întregi, cam 250 g fiecare pentru marinată: 25 g nucă de cocos, uscată, fără adaos de zahăr 1-2 ardei iuţi verzi, fără […]
Pofta buna!