Limba de mare cu sos de sofran pe pat de risotto cu leurda
PrinteazaLimba-de-mare cu sos de sofran pe pat de risotto cu leurda din: limba de mare, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, ceapa, ulei, orez, vin alb, zeama de peste, leurda, nucsoara, coaja de lamaie, vin alb, zahar, sofran.
Poate te intereseaza si Cum se prepara Somon pe pat de legume
- -peste:
- 4 fileuri de limba-de-mare cu piele
- Zeama de la 1 lamaie
- Ulei, sare, piper
-risotto:
- 1 ceapa alba tocata fin
- Ulei de masline
- 300 g orez pentru risotto
- 200 ml vin alb
- 600 ml zeama de peste fierbinte
- ½ legatura leurda
- Unt, sare, piper, nucsoara rasa
-sos de sofran:
- zeama de la 2 lamai
- 1-2 linguri coaja rasa de lamaie
- 6 linguri de vin alb
- 100 g unt
- Zahar
- 1 plic praf de sofran
- Sare, piper
Mod de preparare:
Risotto: incingi intr-o cratita 4 linguri de ulei de masline si calesti ceapa.
Pui orezul si amesteci pana absoarbe tot uleiul. Torni vinul si un polonic de zeama de peste.
Lasi la fiert la foc mediu, mai amesteci si completezi cu zeama pana orezul este inabusit.
Daca nu-ti ajunge zeama, pui apa fierbinte. Intre timp, speli leurda, o usuci si o toci fin. O amesteci cu risotto impreuna cu 1 lingura de unt. Dai gust cu sare, piper si nucsoara.
Pestele: il speli si il stergi cu prosop de hartie, apoi il stropesti cu zeama de lamaie, il freci cu sare si piper. Incingi 3 linguri de ulei intr-o tigaie, prajesti pestele pe partea de piele, 2-3 minute pana devine auriu, apoi pe cealalta parte inca ½ de minut, iar pe cea cu piele, stropindu-l cu uleiul din tigaie. Il pui la cald.
Sosul: peste uleiul din tigaie pui zeama de lamaie, apoi vin alb si dai un pic la fiert. Tai untul rece in bucatele si il bati cu telul in lichiorul fiert, pui sare, piper si zahar, apoi firisoarele de sofran. Amesteci un pic.
Pui pestele peste risotto, stropesti cu sosul si-l aduci la masa imediat, decorat cu coaja de lamaie rasa.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- zeama de peste
- zeama din peste
E prea complicata reteta asta pentru mine 🙂
O reteta foarte interesanta. M-ati facut din nou curioasa. Sunt fana peste si fructe demare, dar limba de mare nu am incercat. Sigur o sa gatesc preparatul asta.