Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verde

Printeaza

O reteta de limba de mare la tigaie cu salsa verde din: usturoi, capere, castraveciori murati, fileuri de ansoa, patrunjel, busuioc, menta, mustar de dijon, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, faina, broccoli purpuriu, unt si lamaie.

Ingrediente:Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verde

  • un căţel de usturoi curăţat
  • o mână de capere scurse
  • o mână de castraveciori muraţi, scurşi şi tocaţi mărunt
  • 6 fileuri de anşoa în ulei, de bună calitate, tocate mărunt
  • 2 legături de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • frunzele de la o legătură de busuioc proaspăt, tocate mărunt
  • frunzele de la o legătură de mentă proaspătă, tocate mărunt
  • o lingură muştar de Dijon
  • oţet de vin roşu
  • ulei de măsline extravirgin de bună calitate
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 300 g cartofi noi, curăţaţi sau răzuiţi de coajă
  • 4 fileuri de limbă-de-mare, curăţate de oase
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • făină
  • 300 g broccoli purpuriu
  • ulei de măsline
  • un cubuleţ de unt
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara salsa verde, tocaţi mărunt usturoiul şi puneţi-l într-un bol. Adăugaţi caperele, castraveciorii muraţi, fileurile de anşoa, pătrunjelul, busuiocul şi menta. Adăugaţi muştarul şi 1-2 linguri de oţet de vin roşu, apoi cam 3 linguri de ulei de măsline sau ceva mai mult, cât să obţineţi un sos subţire. Condimentaţi cu piper şi, dacă e nevoie, cu sare şi încă puţin oţet de vin roşu.

Puneţi cartofii noi într-o cratiţă mare cu apă clocotită şi sărată şi fierbeţi-i 12 minute, acoperiţi. Puneţi fileurile de limbă-de-mare într-o pungă curată de plastic şi adăugaţi sare, piper şi o mână de făină. Scuturaţi fileurile ca să se acopere uniform cu făina. Chiar înainte de a le prăji, puneţi buchetele de broccoli într-o sită amplasată peste cratiţa cu cartofi, acoperiţi-le cu un capac şi lăsaţi-le să fiarbă în aburi circa 4 minute.

Intre timp, încălziţi nişte ulei de măsline într-o tigaie mare, nonaderentă, şi puneţi repede fileurile la prăjit, pentru ca toate să fie gata în acelaşi timp. Prăjiţi-le câteva minute, până când se rumenesc frumos, apoi întoarceţi-le, începând cu primul file pus în tigaie. După ce le întoarceţi pe toate, adăugaţi untul care va da culoare şi aromă fileurilor.

Mai lăsaţi-le maximum 2 minute. Când sunt rumene pe ambele părţi, luaţi tigaia de pe foc. După circa 20 de secunde, stoarceţi peste fileuri zeama de la o jumătate de lămâie, scuturând tigaia; dacă puneţi zeama imediat, se va înnegri şi va strica totul.

Repartizaţi fileurile de peşte în farfurii, turnând peste ele şi nişte sos din tigaie. Scurgeţi cartofii şi puneţi-i în farfurii, împreună cu bucheţelele de broccoli. Cu o lingură, puneţi salsa verde peste fileurile de peşte şi legume, aşezaţi pe fiecare farfurie o feliuţă de lămâie şi serviţi; delicios!

Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verde

Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verde

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.