Limba pane
PrinteazaLimba pane din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, oua, pesmet, ulei.
- 1 kg limbă (1-2 bucăţi)
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 pătrunjel
- piper boabe
- sare
- 1 lingură făină
- 2 ouă
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Limba se curătă şi se fierbe. Cînd s-a răcit, limba fiartă şi curătată de pielită se taie transversal în feliute groase de 1 cm. Fiecare feliută este trecută succesiv prin făină, ou bătut şi pesmet, apoi este prăjită în baie de ulei. Practic, se pregăteşte după reteta şnitelului.
Ca şi limba prăjită, limba pane (şnitelul de limbă) se serveşte cu garnitură de legume fierte, dar merge şi cu cartofi prăjiţi (chiar foarte bine).
Pofta buna!