Limba de porc cu boia
PrinteazaLimba de porc cu boia din: limba de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, dafin.
- 2-3 bucăţi limbă de porc
- 1 ceapă
- 10+5 căţei usturoi
- sare
- piper boabe
- 2-3 linguri boia dulce sau iute
- 2-3 foi dafin
Mod de preparare:
Limba de porc se spală în mai multe rânduri de apă, apoi se pune la fiert în apă rece. Se adaugă sare, piper boabe, ceapa şi usturoiul curăţate şi foile de dafin.
Se fierbe la foc moderat, circa 50-60 minute, după care se scoate şi se curăţă de pieliţă. Usturoiul rămas se pisează, se freacă cu 1 linguriţă de sare şi se adaugă puţin din zeama de fiert, atât cât să se obţină o pastă.
Se unge limba de porc cu această pastă şi se tăvăleşte prin boia dulce sau iute după plac. Se leagă cu sfoară de bucătărie şi se lasă la zvântat.
Se serveşte rece, feliată.
Limba de porc cu boia
Pofta buna!