Limba de vitel cu lamaie si masline din: limba de vitel, masline, lamaie, ceapa, ulei, morcovi, telina, ardei, rosii, faina, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 limbă de viţel 200 g măsline 1 lămâie 100 ml ulei 3-4 cepe 2 morcovi 1 ţelină 1 ardei gras 2-3 roşii 2 linguri făină sare piper 1 legătură […]
Limba de porc cu masline verzi
PrinteazaLimba de porc cu masline verzi din: limba, masline, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion, vin, faina, sare, piper, ulei.
- 750 g limbă de porc
- 150 g măsline verzi
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 cepe
- 100 bulion
- 100 ml vin alb
- 2 linguri făină
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute.
Separat, măslinele în apă. In acest timp, cureţi ceapa, morcovul şi pătrunjelul, tai ceapa mărunt şi rădăcinoasele pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Căleşti în ulei încins, adaugi celelalte legume şi după 10 minute stingi cu bulionul desfăcut cu 1 şi 1/2 căni de apă caldă şi laşi să fiarbă înăbuşit. După ce a fiert limba, o scurgi zeamă, o cureţi de pieliţă şi o tai felii.
Pasezi şi sosul de legume fiert, adaugi feliile de carne, măslinele şi le pui din nou la fiert.
Adaugi făina şi vinul şi mai laşi mâncarea pe foc 15 minute.
Poftă bună!
poate iti place si:
Cum se prepara Limba cu masline (VIDEO)
Limba cu masline: Ingrediente Limba cu masline: 1 limbă mare de vită 300 g măsline 5 cepe 1 pahar vin alb 6-8 linguri ulei de măsline 2 linguri bulion 1 lingură făină 1 lămâie 2 lingurițe sare 1/2 linguriţă piper negru 1-2 foi de dafin Cum se prepara Limba cu masline: Pofta buna!
Pofta buna!