Limbă de porc cu măsline

Printeaza

Limbă de porc cu măsline

Ingrediente:

  • 750 g limbă de porc
  • 150 g măsline
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 cepe
  • 100 bulion
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. Separat, măslinele în apă. In acest timp, cureţi ceapa, morcovul şi pătrunjelul, tai ceapa mărunt şi rădăcinoasele pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Căleşti în ulei încins, adaugi celelalte legume şi după 10 şi stingi cu bulionul desfăcut cu 1 şi 1/2 căni de apă caldă şi laşi să fiarbă înăbuşit. După ce a fiert limba, o scurgi zeamă, o cureţi de pieliţă şi o tai felii.

Pasezi şi sosul de legume fiert, adaugi feliile de carne, măslinele şi le pui din nou la fiert. Adaugi făina şi vinul şi mai laşi mâncarea pe foc 15 minute. Un pic de pătrunjel mărunt tăiat presărat în farfurie îi va da un plus de gust.

Limbă de porc cu măsline

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.