Limba prajita
PrinteazaLimba prajita din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, ulei
- 1 kg limbă (1-2 bucăţi)
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 rădăcină pătrunjel
- piper boabe
- sare
- 1 lingură făină
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Limba se curătă şi se spală bine. Se fine apoi în apă rece cel putin o jumătate de oră.
Se ia o oală de 3-4 litri, se umple pe jumătate cu apă, apoi se pune limba întreagă la fiert. După primele clocote, se curăfă spuma şi se adaugă zarzavatul, piperul şi sarea. Se fierbe până ce limba se moaie (intră furculiţa în ea). Când s-a fiert bine, se scoate limba din oală şi se curăţă de pieliţă (cât este încă fierbinte).
Când s-a răcit, limba fiartă şi curăţată este tăiată transversal în feliufe groase de maximum 1 cm. Acestea se dau prin făină şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei. Se rumenesc pe ambele părţi, apoi se servesc calde cu garnitură de legume şi salată verde sau de crudităţi.
Pofta buna!