Limba rasol cu cartofi natur si sos de hrean
PrinteazaLimba rasol cu cartofi natur si sos de hrean
- 1 kg limbă
- 400 g cartofi
- 30 g unt
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 /2 ţelină
- 150 g frişca
- 30 g hrean
- 1 lingură de oţet
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Limba se fierbe circa 2 1/2ore cu sare şi zarzavat (ceapa, morcovul, felina), apoi se curăţă de pieliţă şi se taie felii.
Se aşază pe un platou, garnisită cu cartofi natur cartofi fierţi în apă cu puţină sare, unt şi pătrunjel tocat.
Separat se serveşte la sosieră sos de hrean (frişcă bătută amestecată cu puţin zahăr, sare, oţet şi hrean ras) sau sos de muştar.
Pofta buna!
N-am mai gatit limba rasol. E buna?