Limba cu maioneza din: limba de porc, castraveti murati, oua, ulei, mustar uite, sare si piper. Ingredinte: 2 buc. limba de porc 6-8 buc. castraveciori murati 2 oua 200 ml ulei 2 linguri de mustar iute pentru maioneza sare piper Mod de preparare Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe […]
Limba rasol cu hrean si patrunjel
PrinteazaLimba rasol cu hrean si patrunjel din: limba, cartofi, unt, ceapa, morcov, telina, smântână pentru frişcă, hrean, otet, pătrunjel, zahar.
Ingrediente:
- 1 kg limbă
- 400 g cartofi
- 300 g unt
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- 150 ml smântână pentru frişcă
- 30 g hrean
- 1 lingură oţet
- 1 legătură pătrunjel
- zahăr
Mod de preparare:
Limba o fierbi 2,5 ore cu sare şi zarzavatul curăţat (ceapa, morcovul şi ţelina).
După ce a fiert limba, o cureţi de pieliţă şi o tai felii.
Aşezi pe un platou feliile de limbă şi garniseşti cu cartofi natur (cartofii îi fierbi în apă cu puţină sare), peste cară pui bucăţele de unt şi presari pătrunjel tocat.
Separat, faci un sos de hrean. Frişca bătută o amesteci cu puţin zahăr, sare, oţet şi hreanul ras.
Serveşti sosul într-un bol, alături de platoul cu feliile de limbă.
Limba rasol cu hrean si patrunjel
Pofta buna!
Salata de limba de vita cu legume
Salata de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, piper, ulei de masline, porumb, mazare, unt, ridichi si marar. Ingrediente: 500 g limbă de vită sare piper 1-2 linguri ulei de măsline 200 g porumb dulce 200 g mazăre fiartă 50 g unt 4-5 ridichi 1 legatura mărar proaspăt Mod de preparare: Se spală limba şi se pune să […]
Piftie cu limba de porc si sorici
Piftie cu limba de porc si sorici din: picior de porc, ureche, carne de porc, limba, dafin, sorici, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 picior de porc 1 ureche de porc 1/2 căpăţână de porc 300 g carne macră 1 limbă de porc sare piper negru măcinat frunze de dafin 2-3 morcovi 1 ţelină întreagă 2 cepe […]
Pofta buna!